22-03-08

lekker koken voor een man,

Vandaag start ik met mijn nieuw onderwerp. Lekker koken voor je man. Woon je juist samen of ben je zonder inspiratie? Of ben je het gewoon beu van die kookboek open te slaan en de hele waslijst met ingredienten te zoeken in de winkel. Wel ik ga hier een lekker huiselijk kookboekje tussen plaseren.

 

"De liefde van de man gaat door de maag". Dat is toch een algemeen gezegde. Wel mijn vader zegt altijd " de liefde van de vrouw gaat door de maag van de man ". Volgens mij heeft hij gelijk, en waarom dan niet gewoon lekker koken en veel liefde geven. "Women love to love and men love to be loved". Maar het tegendeel is ook waar. Liefde is geven en nemen dus dat zal dan wel van zelf komen.

Ik heb 1 slechte relatie gehad. Een ramprelatie, de hele tijd maakte we ruzie voor de domste dingen. Maar toch kon hij niet bij me weggaan. Hij zei eens dat hij dacht dat ik kruidemixjes in mijn eten smeet om hem zo verliefd te houden. Was niet zo, maar wat er wel in zat was een hele hoop liefde want koken met liefde dat smaakt.

 

Zal beginnen met iets goedkoops, niet te makkelijk, maar overheerlijk.

Als je dit je man voorschotelt slaat zijn hart dubbel zo snel en begint hij direct op te fleuren.

 

Gehaktbroodje met aardappeltjes en ,je kan eigenlijk zo veel bij geven maar omdat er al zo veel tijd in het broodje kruipt gaan we gewoon erwtjes en wortelen geven.

 

Wat je nodig hebt voor 2 personen:

 

500 g gehakt

een ajuin

peper

zout

brood of beschuit

2 eitjes

 

erwtjes en wortelen en daarbij ook nog een ajuin.

 

Hoe gaan we beginnen. 

Eerst zet je je oven op 200 graden

Van je gehakt maak je gelijk een vulkaantje.

Je maakt  van 2 boterhammen broodkruimels, het mag smoms zelf wat meer zijn.

Snij je ajuitjes zo fijn mogelijk.

Je doet je eitje in het putje van je vulkaantje. Doe Er genoeg zout en peper bij. Er Mag echt wel meer dan genoeg perper en zout bij Als je perper een tijdje meekookt gaat ze haar smaak wat veranderen en gaat ze veel zachter gaan smaken. en zout versterkt de smaak van alles, als je eten flets smaakt, smaakloos, dat betekend dat er te weinig zout in zit.

Doe er al een beetje broodkruimels en ajuin bij maar niet alles. Daarna mag je beetje bij beetje alles er bij doen.. Nu nog een eierdooier extra voor de smaak en nog wat zout.

Als alles mooi gemengd is maak je er een mooi plat bolletje er van, zeker niet te hoog want anders is hij misschien nog te zacht op het einde. Het neemt gewoon te veel tijd.

neem een ovenschotel die iets groter is dan je gehaktbrood. Doe er olijfolie bij en een beetje boter en leg er je broodje op.Doe nog voor het krorstje een beetje per en zout boven op het broodje.

Nu dek je alles af met zilverpapier. Stek er wat gaatjes in en zet het in de oven.

Neem het na 20 min uit de oven en doe het zilverpapier er af.

Nu mag het nog even in de oven. Het is klaar als  het broodje een mooi kleurtje heeft, licht bruin.

 

De erwtjes en wortelen doe je zo.

Snij je ajuintje fijn.

Warm je pan en doe er boter in. laat die smelten en doe er vervolgens je ajuitjes in. Laat deze glazuren, ze mogen niet bruin worden. roer er goed in. Dit voor 2 minuutkjes of iets langer..Zet je pan op het laagste vuurtje. en doe je erwtjes en wortels bij.. Laat dit 10 minutuutjes opstaan. Doe er heel klein beetje perper en zout bij. Dit heeft niet veel smaak meer nodig. De ajuitnjes geven er al veel smaak aan.

 

De aardappeltjes zal ik wel niet moeten uitleggen.

 

 

 

 

14:39 Gepost door moi in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.