25-05-08

Tarrot

Matigheid

Je hebt een tijd achter de rug waar je keuzes hebt gemaakt. Je zit tijdelijk even in een soort niemandsland, waarin je geleidelijk aan je weg gaat zoeken. Je gaat uitproberen wat goed voor je is. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Je wordt bij je zoektocht heen en weer geslingerd tussen optimisme en pessimisme. Dan ga je twee stappen voor uit en dan, heb je weer het gevoel dat je even hard achter uit gaat. Let wel je komt vooruit al gaat het voor je gevoel langzaam. Het is een kaart die veel tijd vraagt, echter je komt er wel.
Raad:
Ga experimenteren, ga zoeken naar wat je denkt dat goed zal zijn voor je. Probeer van alles uit en laat je niet ontmoedigen als je niet een, twee, drie het gevoel hebt dat het je wat oplevert. Kansen liggen niet voor het oprapen en het is aan jou om ze te zoeken en vorm te geven.

 

De Gehangene

Je hebt een punt bereikt waar je alle verzet tegen verandering loslaat. Je geeft je over aan het lot en staat toe dat er moet gebeuren wat er moet gebeuren, je bent er van door drongen dat, wat er ook gebeurt, je over voldoende wijsheid en kracht beschikt om op een voor jouw juiste wijze te reageren. Je staat op een punt de onderwereld te betreden, de kaart maakt van alles mogelijk.
Raad:
Sta ook inderdaad toe dat er van alles gebeurt, verzet je er niet tegen. Volg daarbij je gevoel en leg praktische overwegingen terzijde. Je staat aan de vooravond van een belangrijke transformatie in leven. Verzet je er niet tegen. Maak een sprong in het diepe.

 

De Dood

De kaart betekent geen dood echter wel een transformatie. Het door hakken van knopen daar is het tijd voor, het is je eigen keuze en beslissing . Je streept dingen weg die niet meer van belang zijn voor je en die, als je er mee doorgaat, blokkades worden. Aan de ene kant is het prettig en geeft het een goed gevoel, aan de andere kant zit er ook een pijnlijke kant aan de kaart, aangezien het door hakken van knopen niet altijd even gemakkelijk is. De knoop door hakken kan het einde van een relatie betekenen en dat is niet altijd even makkelijk.
Raad:
Hak de knoop inderdaad door en kijk niet te veel achter om, terug blikken op oude tijden, maakt je alleen maar onzeker en zet je aan het twijfelen of je de juiste beslissing wel neemt.

 

Zeven van Kelken

Je zit in een situatie waarin je veel van je illusies ontmaskerd hebt. Je bent naar binnen gericht en het is verleidelijk om in één ervan opnieuw te geloven. Je probeert jezelf wijs te maken dat er toch wel wat in zat. Maar je weet eigenlijk wel dat dat niet klopt en dat je op zoek moet naar wat werkelijk voor jou het ware ideaal is. Daarbij ga je van je eigen gevoel uit, waardoor je door je omgeving niet altijd word begrepen. Dit kan kritiek opleveren, die op haar beurt jou weer onzeker maakt en een gevoel geeft van afgewezen te worden. De kaart geeft een soort innerlijke dialoog weer, die met de jaren gemakkelijker wordt. In de jeugd zijn er nog zoveel idealen die later illusies blijken te zijn. Met het ouder worden, maak je jezelf niet zo gemakkelijk meer iets wijs, omdat je een aantal luchtkastelen al hebt gesloopt.
Raad:
Ga in jezelf op zoek naar wat je werkelijk wilt en trek je daarbij niets aan van wat je omgeving ervan vindt. Je hebt al genoeg dingen uitgeprobeerd, laat je niet verleiden tot oude patronen

 

Tien van Staven

Enerzijds voel je je op slot gezet en voel je een verlangen naar bevrijding. Anderzijds wil je geen afstand doen van al het werk dat er voor je ligt en dat er naar jouw idee nog allemaal moet worden. Het is druk, chaotisch en je gaat gebukt onder de last van alle activiteiten die je om je aandacht vragen. Er groeit een verlangen in je om je 'ideaal' te vinden.
Raad:
Ook al zou je het liefst maar met één ding willen bezighouden of zelfs afstellen. Kijk ook of er zaken zijn die je kunt delegeren. Je hoeft tenslotte niet alles zelf te doen. Als je slim bent, maak je gebruik van de mogelijkheden die anderen te bieden hebben.

 

Vier van Kelken

Als je je ideaal wilt volgen en meer inhoud aan je leven wilt geven, dan moet je je huidige vastigheden loslaten. Rationeel kun je dat begrijpen. Nu moet je zien dat je daar emotioneel naartoe groeit. Je voelt je ontevreden: wat je hebt, bevredigt je niet (meer), wat je eigenlijk zou willen, dat durf je niet aan.
Raad:
Zekerheden loslaten en idealen achternagaan is niet niets. Om daar naartoe te groeien, heb je tijd nodig. Geef jezelf de tijd om dit proces in alle rust te voltooien. Houd jezelf niet voor de gek dat je eigenlijk best gelukkig bent met wat je hebt, accepteer dat je wat anders wilt en doe nog niets voordat je helemaal doordrongen bent van het feit dat je idealen zwaarder wegen dan de bestaande veiligheden.

 

Drie van Kelken

Er komt een enorm vreugdegevoel in je los. Je gelooft heel sterk in de toekomst, je durft te geloven in jouw ideaal, ook al druist dat in tegen wat de wereld er voor mening over heeft. Je gelooft in wonderen en in sprookjes en in 'happy endings'. Je toost op de toekomst.
Raad:
De kaart test je op je vermogen om hoop, geloof en liefde te ervaren in de breedste zin van het woord. Er wordt een houding van je gevraagd waarin je scepsis en wantrouwen overboord gooit. Durf mee te gaan in een kinderlijk vertrouwen dat alles vanzelf wel op zijn pootjes terechtkomt.

 

De Hierofant

Als deze kaart valt dan wil je iets oplossen of bereiken, je hebt een vraag of een probleem of er ligt een uitdaging voor je. Je dient hier zo goed mogelijk mee om te gaan, je bent ook instaat om dit te doen. Er zijn al vaker problemen geweest waar je mee uit de voeten kon, dus nu ook. Doe het op een krachtige en volwassen manier, je kunt de uitdaging aan.
Raad:
Gebruik je verstand, ga analyseren, inventariseer eerst je tekortkomingen en bekijk wat je nodig hebt om tot oplossing te komen. Vervolgens zoek je hulp dit kan van arts tot jurist zijn, afhankelijk van het probleem. Zorg dat je hulp krijgt en ga er mee aan de slag, de helper kan je de weg wijzen, echter zul je het zelf moeten doen

 

Negen van Staven

Je hebt een hoofdstuk achter de rug waarin je de confrontatie met jezelf bent aangegaan, je hebt hard gewerkt en hebt nu het gevoel: wat me ook overkomt, ik kan het aan, want ik heb bewezen wat ik waard ben. Je hebt stevig zelfvertrouwen ontwikkeld. Je hebt het zwaar gehad de laatste tijd en je bent eigenlijk wel toe aan wat rust, maar je bent daar eigenlijk te ongeduldig voor. Je bent alweer aan het broeden op nieuwe plannen.
Raad:
Het is niet verkeerd om je open te stellen voor nieuwe ideeën of plannen, toch is het van belang dat je voldoende rust neemt, dat heb je verdiend, dus neem het er maar van.

20:39 Gepost door moi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.