14-01-09

Praten helpt

Ik heb mijn vrienden nodig gehad. Overal waar ik nu kom vertel ik mijn probleem en vraag ik om raad.

Ik leg hen de situatie uit en achteraf geven ze me de raad die voor hen de beste lijkt. Het doet goed. Het helpt!

Gisteren voelde ik mij het beste van al. Ik had hem een paar dagen niet gezien, ik heb overal mijn problemen kunnen vertellen en veel begrip gekregen. Ik had het zo nodig. Het voelt nog altijd goed.

Het rare is dat ik soms volledig controle verlies over mezelf als ik met hem in contact kom en me helemaal zenuwachtig voel komen.
Momenteel ziet het er slecht uit maar ga het nog wat tijd gunnen. Hij heeft me willen opslorpen en in zijn web willen krijgen en het is hem gelukt.

Hij stuurde me nog een sms voor hem te axcuseren voor zijn gedrag deze morgen.
Ik heb pas laat gereageerd. enkel: kan gebeuren, tot morgen! x.

Ga hem wat negeren, een beetje blokkeren. Maar vriendelijk blijven zeker?

 

Als je tips hebt, laat ze maar komen,

Hoe raak ik uit de sloef???

 

16:28 Gepost door moi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Maakt deze man mij ongelukkig?

Ik heb me dus vorige week echt slecht gevoeld. Alles kwam op me af, het was me allemaal teveel vant goeie en wat is er daardoor gebeurd?
De liefde voor mij bij mijn nieuwe vriend is verdwenen. Hij doet niet meer lief voor mij!

Ikzelf heb ook mottig gedaan en heb hem eigenlijk wel zitten terechtwijzen en zo. Maar nu als ik deze morgen vertrok naar mijn werk en hem een kus wou geven voor te vertrekken zei hij dat ik hem met rust moest laten.

Ik heb gisteren avond wel stil tegen hem gedaan en ergens wel vriendelijk. Voelde me niet meer in contact met hem en achteraf in bed kwam hij dan toch wel eens tegen me liggen en draaide hij niet onmiddellijk zijn rug naar mij toe. Dat was al een kleine verandering.

Deze avond zie ik hem niet, dan heb ik met m'n beste vriendin afgesproken om een beetje bij te praten. Is maar best en donderdag gaan we samen iets gaan eten.

Zaterdag gaan we ook op stap.

 

wat wil het zijn

09:56 Gepost door moi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-01-09

IS dit de nieuwjaarsdip?

Ik voel stress druk van alle kanten?

Wil het weg!

Mijn huisgenoot heeft beslist dat ze wil verhuizen. Ze voelt zich niet goed en heeft nood aan een stekje op haarzelf. Dit geeft me stress.

Mijn vriend stelde me voor om bij mij te komen wonen. We zijn nu iets langer dan een maand samen en de relatie verloopt met ups en downs. Uitgaan met hem is echt nog niet goed gegaan. Luisteren doet hij ook niet goed, en door mijn druk van alle kanten heb ik iemand nodig die me wil steunen en me wat begrip kan tonen maar ik krijg altijd een onpartijdige persoon voor mij die me niet wil helpen en geen raad kan geven.

Ik weet niet wat ik moet doen?

Haal ik hem in huis of ga ik voor een nieuwe huisgenoot?
Het liefst zou ik iemand in huis halen waar ik de rest van mijn leven mee kan delen. Is hij die persoon? I don't know.

Mijn zus haar grootmoeder is weer gevallen van de trap en ze komt nu voor 4 weekends bij mij wonen.
I love that maar het is toch weer ook zo'n rare situatie.
Ik hoop dat haar oma nog lang leeft. Voor mijn zusje want haar moeder is de meest excentrieke teef die er is. Het is onmogelijk dat mijn zus daar bij gaat, ook haar moeder is er nooit.
Ze is nu voor meer dan een maand naar Marokko.

Wat gaat er allemaal gebeuren?

2009.. het jaar van....

17:51 Gepost door moi in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

6 redenen waarom je ongelukkig bent

Gelukkig zijn is niet zo moeilijk, als je de voorwaarden schept om het te laten gebeuren. Zes hindernissen zijn er te overwinnen.

1) Complexiteit wordt eenvoud
Hou je leven eenvoudig. Zo creëer je meer tijd en ruimte in je dag, en meer mogelijkheid tot reflectie. Dat is niet zo gemakkelijk in onze samenleving, waar over alles een keuze moet gemaakt worden: van je ontbijt, tot het soort zeep voor je handen of je bankprofiel.

Door voor de minst gecompliceerde zaken te kiezen, veroorzaak je enorme mentale rust. Er zijn namelijk geen toeters en bellen om mee rekening te houden, dus kunnen ze ook niet voor frustraties of druk zorgen.

2) Jacht wordt pauze
Druk-druk-druk, dat zijn we allemaal. Het maakt ons (een beetje) belangrijk, we hebben iets te doen, we geven zin aan ons leven. Maar het weerhoudt je wel van gelukkig zijn. Sta jezelf toe rustpauzes in te lassen: in je dag, je week... kortom, je leven.

Dat kan door bewust pauzemomenten in te lassen (door middel van meditatie of yoga), of door vaker 'nee' te zeggen en je eigen grenzen te bewaken. Maak een wandelingetje, geniet bewust van een kwartiertje in de zon en herlaad zo je batterijen.

3) Negativiteit wordt positiviteit
Een negatieve gedachtegang kan je gevangen houden. Het fungeert als een soort gevangenis, die zowel je wereldvisie; als je zelfbeeld of je vertrouwen in anderen bepaalt. Door niet altijd van het slechtste uit te gaan, help je jezelf al een pak vooruit.

Een andere aanpak is je gedachten te erkennen, en je dan af te vragen: wat kan ik hier aan doen? Vervolgens voer je het uit, zodat je jezelf uit je negatieve situatie haalt.

Dankbaarheid tonen is een derde manier. Door dankbaar te zijn voor wat jij krijgt of beleeft, stijgt je geluksniveau met 25 procent, zo bleek uit recent onderzoek.

4) Wanhoop wordt hoop
Hopen mág. Maar echte hoop is altijd gebaseerd op drie factoren: een doel, een plan en de motivatie om met het plan het doel te bereiken. Blijf dus niet bij de pakken zitten, maar neem je leven in handen, definieer je problemen en los ze een voor een op.

5) Durf verdriet voelen
Door pijn, verdriet of onaangename mensen of ervaringen uit de weg te gaan, maak je jezelf alleen op korte termijn opgelucht. Maar op lange termijn staat dit je geluk in de weg.

Leren omgaan met teleurstelling, angsten, pijn en negatieve gevoelens maken je sterker. Probeer daarom ook als ouder je kind niet te veel af te schermen: je ontneemt het de kans om essentiële vaardigheden aan te leren.

Bovendien onderdruk je naast negatieve gevoelens ook positieve gevoelens: daar word je zeker niet gelukkig van.

6) Stop navelstaarderij
Zorgen voor jezelf is natuurlijk belangrijk voor je eigen geluk, maar de wereld draait niet om jou. Neem bij negatieve gebeurtenissen de tijd om je emoties te voelen, maar plaats het op tijd in perspectief.

Praat ook eens met andere mensen over hún problemen, in plaats van alleen maar over de jouwe: je zal zien dat je niet de enige bent. Bovendien kan je leren uit hun ervaringen.

Onderhou ook je sociaal netwerk: familie, vrienden en buren. Vooral als ze gelukkig zijn, want geluk blijkt aanstekelijk te werken!

Bovenstaande tips zijn natuurlijk geen garantie op succes. Geluk ervaren is altijd een beetje vluchtig: op het moment je het beseft, is het alweer een beetje voorbij. Ernaar streven is ook heel moeilijk: je bent er dan zo mee bezig, dat je vergeet genieten (en dus gelukkig zijn). De meest gouden tip van allemaal is misschien wel: probeer het niet te hard en omarm het wanneer het komt.

17:25 Gepost door moi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |